2Bike4Batten

Bijna ieder weekend fietst Gijsbert den Hertog met zijn zoon Warner op de tandem een ronde over de Utrechtse Heuvelrug. Warner heeft de Ziekte van Batten, een fatale stofwisselingsziekte die er voor zorgt dat kinderen op jonge leeftijd blind worden. Maar dat is pas het begin van alle ellende. Vervolgens krijgen patiëntjes te maken met steeds meer uitvalsverschijnselen zoals epilepsie, geheugenverlies, uitval van spieren en het verlies van het vermogen tot communiceren. Dit alles leidt uiteindelijk tot vroegtijdig overlijden. Tot op heden is er helaas geen medicijn beschikbaar. Daarom is wetenschappelijk onderzoek nog steeds heel hard nodig, om de levens van deze kinderen te kunnen redden.

Onder de naam 2Bike4Batten fietsen Gijsbert en Warner jaarlijks in het tweede weekend van juni een mooie ronde op de tandem over de Utrechtse Heuvelrug om geld in te zamelen voor Batten Research Fonds. Gijsbert en Warner dagen iedereen uit om met hen mee te fietsen en zich voor hun sportieve prestatie te laten sponsoren.

Over 2Bike4Batten
2Bike4Batten is een laagdrempelige fietstocht om geld in te zamelen voor onderzoek naar de Ziekte van Batten. De start is in de biologische moestuin van Bartimeus te Doorn, de tocht voert door de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Wil je meedoen? Mail dan naar info@stopbatten.nl