2Kayak4Batten

batten-01 Drie vrienden kajakken 5500 kilometer door Europa voor Batten!

Met z'n drieën voor een kano, getroffen door een golf

Met een kajak 5500 kilometer van Amsterdam naar de oostkust van Italië varen. Dat is het plan dat drie vrienden, die elkaar kennen van een Italiaanse camping in de buurt van Pesaro, hebben opgevat. Met drie kajaks zullen Feike (24), Fenna (24) en Willem (25) zich zeven maanden lang inzetten voor het Batten Research Fonds. Het doel is om minstens 16.500 euro op te halen, een euro per kajak per gevaren kilometer.

Het idee is ontstaan tijdens de steptocht, die Feike en Willem vorig jaar ondernomen hebben na een uit de hand gelopen weddenschap. Toen hebben ze 2240 kilometer gestept in 23 dagen, ook van Amsterdam naar Pesaro. Deze tocht per step smaakte naar meer en tijdens de tocht bedachten ze dat een kajak misschien de honger naar avontuur wel kon stillen. Fenna, die beide heren kent van een camping bij Pesaro en het stepavontuur alleen vanaf de zijlijn had meegemaakt, wilde zich maar wat graag bij een volgende uitdaging aansluiten. Door het uitzicht op dit avontuur was het nodig om hun werk en huis op te zeggen en studies toch eindelijk eens af te maken. Dit zou worden vervangen door kajaks, hengels, (zout) water, tentjes, buitenlucht en inspanning voor het Batten Research Fonds.

Het startschot van hun kajaktocht wordt op 27 augustus gegeven op de kade van Kanovereniging Zeeburg in Amsterdam-Oost. Na het vertrek gaan ze via Katwijk aan Zee naar Le Havre (Frankrijk). Daar gaan ze linksaf het binnenland van Frankrijk in (rechtsaf als u de kaart rechtop heeft) naar Parijs. Via grote rivieren en minstens 170 sluizen zakken ze af naar Marseille. Dan begint het grootste deel van de reis: het volgen van de Italiaanse kust tot ze bij Pesaro aankomen aan de Adriatische kust.

De route

Met nog (52-(06-07-2016)) dagen te gaan tot de eerste peddelslagen richting het zuiden, zijn ze druk bezig met de laatste voorbereidingen. Zo zoeken ze oplossingen voor hindernissen tijdens de tocht, zoals de Europoort bij Rotterdam of de haven van Calais. Onderweg slapen de drie in twee tentjes en koken ze elke avond hun eigen potje. Naast de trainingen in Amsterdam of op het Markermeer trainen ze wanneer de mogelijkheid er is ook vaak op zee.

Met de tocht wil het drietal aandacht vragen en geld ophalen voor kinderen met Batten kinderdementie. Batten kinderdementie is een zeer zeldzame ziekte waardoor het voor de farmaceutische industrie minder aantrekkelijk is om in onderzoek te investeren. Feike, Fenna en Willem zijn jong, gelukkig wel gezond en in de mogelijkheid om mee te helpen onderzoek te financieren tegen deze slopende ziekte.

Help om Batten op de kaart te zetten en reis met de Kajakkers mee via www.2kayak4batten.nl en www.facebook.com/2kayak4batten.

doneerbutton

Onze vertrekdag met activiteiten
27 augustus – 10.00 tot 14.00 uur – KV Zeeburg
Veemarkt 76a 1019 DD Amsterdam
Wees welkom!